poniedziałek, 27 stycznia 2014

Jak francuskie to....ślimaki ;)

Wczoraj wrzuciłam zdjęcia na FB więc Ci co chcieli to widzieli :) a dzisiaj zgodnie z obietnicą wrzucam francuskie ślimaki tu na blogu :)
Nie będę się rozpisywać bo ciasteczka robi się w 5min.dosłownie
Jest to słodkość z kategorii tych zrób to sam i nie napracuj się przy tym zbytnio :)
Idealne w sytuacjach kiedy pojawią się tzw niezapowiedziani goście
Staram się prawie zawsze mieć w lodówce zestaw pierwszej pomocy w sytuacjach j.w. idealnie sprawdza się rulon ciasta francuskiego ( Pudliszki,Biedronkowe itp) oraz np gotowa masa makowa (Bakalland,Lidl itp)
Piekarnik nastawiam na 200'C rozwijam rulon ciasta ,smaruję na całej długości masą makową dość grubo,posypuję kandyzowaną skórką pomarańczową (opcjonalnie) zawijam i tnę kawałeczki o głrubości jakieś 4cm :)
Ułądam na papierze do pieczenia i wstawiam do piekarnika na ok 15-20min zalecam nadzorowanie pieczenia ....różne piekarniki różnie pieką .....
Wyciągam i .....Voila :)
Szybko,łatwo i smacznie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz